Luni-Vineri 9:00-20:00

Sâmbătă 9:00-14:00

Telefon: 0742 099 967

Telefon: 0742 099 967

Servicii

Psihoterapie

Psihoterapie individuală

Psihoterapia individuală reprezintă un proces terapeutic personalizat, în care un client lucrează împreună cu un terapeut pentru a explora și aborda problemele psihologice și emoționale specifice, într-un mediu confidențial și empatic.

Psihoterapie pentru cuplu/familie

Psihoterapie cuplu/familie – Terapie de cuplu sau familială, concentrată pe îmbunătățirea relației și comunicării dintre parteneri sau membrii familiei, pentru rezolvarea conflictelor și promovarea armoniei.

Servicii psihologice pentru angajați

Servicii de psihoterapie pentru angajați – Furnizarea de servicii psihologice specializate, pentru a sprijini bunăstarea mintală a angajaților și a aborda problemele legate de stres, productivitate și satisfacția la locul de muncă.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală individuală

pentru adolescenți, adulți, vârstnici 

Terapia Individuală

Terapia individuală este un tip de psihoterapie, în care un profesionist instruit ajută o singură persoană să rezolve problemele personale cu care s-a confruntat în ultima perioadă sau pe o perioadă mai lungă de timp. Cunoscută și ca terapie prin vorbire, aceasta poate ajuta la îmbunătățirea sau controlul simptomelor care influențează bunăstarea unei persoane. 

Psihoterapia cognitiv-comportamentală poate ajuta în cazul următoarelor probleme psihologice:
  1. Anxietate;
  2. Atacuri de panică;
  3. Depresie;
  4. Tulburarea bipolară;
  5. Tulburări de alimentație;
  6. Tulburări de personalitate;
  7. Fobii;
  8. Dependențe;
  9. Probleme de furie;
  10. Managementul stresului;
  11. Dureri cronice sau boli grave;
  12. Insomnie;
  13. Probleme de relaționare;
  14. Stimă de sine scăzută;
  15. Durere sau pierdere (doliu, despărțiri, divorț).
Când poți cere suport terapeutic?
  1. Nu te simți bine și nu înțelegi de ce;
  2. Gândurile, comportamentele sau starea de spirit s-au schimbat semnificativ;
  3. Observi că ai comportamente diferite în relaționarea cu oamenii (ex. cei din jurul tău se bucură, dartu nu poți, indiferent ce faci);
  4. Lupți cu tine să faci față activităților cotidiene (să mănânci,să faci duș, să te concentrezi);
  5. Ai sentimente puternice de tristețe, deznădejde, neputință sau lipsă de valoare;
  6. Ai avut o pierdere majoră în viața ta (ex. moartea cuiva drag, mutare recentă, pierderea prieteniei).
Tehnici folosite în terapia cognitiv-comportamentală:
  1. Identificarea gândurilor negative 

Este important să aflăm ce gânduri, sentimente și situații contribuie la comportamentele dezadaptative(înțelese în mod eronat). 

  1. Învățarea și practicarea noilor abilități

În terapia cognitiv-comportamentală, oamenii sunt învățați noi abilități, ce pot fi folosite în diferite situații. De exemplu, o persoană cu tulburare de anxietate ar putea exersa noi abilități de gestionare a situațiilor îngrijorătoare și poate repeta diferite exerciții în afara orelor de terapie, dar și după terminarea procesului terapeutic, împiedicând astfel o posibilă recădere. 

  1. Stabilirea obiectivelor

Stabilirea obiectivelor reprezintă un pas important în timpul procesului terapeutic, dar și după finalizarea acestuia, ajutându-vă să faceți schimbări pentru a vă îmbunătăți sănătatea și viața. În timpul terapiei, un terapeut te poate ajuta să-ți dezvolți și să-ți consolidezi abilitățile de stabilire a obiectivelor. 

  1. Rezolvarea problemelor

Învățarea abilităților de rezolvare a problemelor vă ajută să învățați cum să identificați și să rezolvați problemele care pot apărea din cauza diferiților factori stresori, de intensitate mică sau mare. De asemenea poate ajuta, la reducerea impactului negativ al bolilor psihologice și fizice. 

Pașii folosiți în rezolvarea problemelor sunt: 

  1.  se identifică problema;
  2.  se stabilește o listă cu posibile soluții;
  3.  se evaluează puncteletari și slabe ale fiecărei soluții posibile;
  4.  se alege o soluție pentru implementare;
  5. se implementează soluția.
Automonitorizarea

O tehnică importantă în terapia cognitiv-comportamentală este folosirea unui jurnal, care implică urmărirea comportamentelor, simptomelor sau experiențelor în timp și împărtășirea acestora cu terapeutul. Automonitorizarea poate oferi terapeutului informațiile de care are nevoie pentru a vă oferi cel mai bun tratament terapeutic. De exemplu, o persoană care are depresie, automonitorizarea poate implica urmărirea acțiunilor nesănătoase, precum și a gândurilor și sentimentelor care au fost asociate cu acele acțiuni. 

Ce este important de reținut

– implicarea clientului în terapie este importantă pentru obținerea rezultatelor pozitive, terapeutul fiind suport și îndrumător în procesul terapeutic; 

– terapeutul nu dă sfaturi, ci prin întrebări și tehnici, clientul este cel care găsește cele mai bune soluții pentru el astfel încât să ajungă la nivelul în care să aibă o viață sănătoasă și echilibrată. 

Psihoterapia cognitiv-comportamentală

pentru cuplu și familie 

Terapia cognitiv-comportamentală

Terapia cognitiv-comportamentală este o metodă binecunoscută, care ajută prin strategii și tehnici la schimbarea gândurilor și comportamentelor, pentru o viață cât mai echilibrată. În timp ce mulți oameni sunt conștienți de utilizarea sa în terapia individuală, terapia cognitiv-comportamentală  poate fi folosită și în terapia de cuplu și familie pentru a ajuta partenerii să-și schimbe comportamentul în moduri care sunt benefice pentru relație, dar și pentru o relație echilibrată părinți-copii. Terapeuții de cuplu și familie folosesc strategii și tehnici adaptate fiecărei categorii enumerate.  

Terapia cognitiv-comportamentală poate fi folosită pentru a trata o varietate de probleme personale și relaționale. Este adesea folosită pentru a trata tulburările de dispoziție, dar poate fi folosită și pentru a ajuta în problemele afectate de gânduri dezadaptative. 

Identificarea convingerilor de bază ale celor doi parteneri

Credințele de bază sunt mult mai profund înrădăcinate decât gândurile automate prezente. Convingerile de bază sunt credințele disfuncționale învățate în copilărie despre tine, despre oamenii din jurul tău, despre modul în care funcționează lumea și despre ceea ce se va întâmpla în viitor. Aceste convingeri de bază sunt atât de puternice încât fac parte din ceea ce ești ca persoană și se dezvoltă de obicei pe o perioadă lungă de timp. Sunt adesea convingeri foarte rigide și inflexibile care influențează mult modul în care gândim, simțim și acționăm. 

În terapia de cuplu, este important să fii foarte conștient de convingerile tale și ale partenerului tău, precum și de propriile tale credințe și să vezi dacă se potrivesc, funcționează bine cu convingerile de bază ale partenerului tău sau provoacă conflicte între voi. În acel moment, credințele de bază pot fi abordate în același mod ca și gândurile disfuncționale. 

Tehnici folosite în terapia cognitiv-comportamentală de cuplu

1. Identificarea situațiilor problematice, gândurilor, sentimentelor și comportamentelor

Înainte ca terapeutul să conceapă un plan de terapie împreună cu cei doi parteneri, aceștia vor povesti despre situațiile care provoacă un anumit nivel de stres în relație. Unele exemple ar putea fi schimbări în angajare, afecțiuni medicale grave, interferență în relație de către membrii familiei sau traumele anterioare ale unuia sau a ambilor parteneri.

2. Identificarea lucrurilor bune în relația de cuplu

TCC începe cu identificarea situațiilor actuale negative și a gândurilor, sentimentelor și comportamentelor legate de acele situații. Cea mai bună modalitate de a crea așteptări pozitive în ceea ce privește terapia de cuplu este să se înceapă prin a identifica ceea ce partenerii apreciază unul la celălalt.

Ce iti place la el/ea? Ce face el/ea și ce cu ce ajută relația să funcționeze? Care sunt amintirile plăcute pe care le ai despre partenerul tău? Aceste tipuri de întrebări îl pot ajuta pe terapeut să înțeleagă baza relației de cuplu.

3. În procesul terapeutic, veți avea ocazia să aflați mai multe despre percepțiile și sentimentele partenerului dvs. și să observați cum sunt, aceleași sau diferite de ale dvs.

4. Odată ce situațiile problematice și sentimentele inconfortabile au fost discutate, terapeutul vă va ajuta să identificați modul în care comportamentele voastre au contribuit la situațiile respective sau au ajutat la atenuarea situației. Scopul aici este de a crea o imagine exactă și completă a ceea ce se întâmplă în relația dintre cei doi parteneri.

Stabilirea obiectivelor pentru schimbare

Obiectivele în TCC includ trei factori: ele trebuie să fie observabile, măsurabile și realizabile. Schimbarea în terapie are loc în pași mici, astfel încât succesul să fie unul sigur.  

Importanța exercițiilor terapeutice pentru acasă

De obicei, vă aflați în terapie doar pentru o perioadă limitată de timp. Dacă aveți de gând să faceți schimbări reale, va trebui să exersați noi comportamente mai des decât puteți într-o ședință de terapie. În plus, cuplul poate avea cel mai bun comportament în timpul sesiunilor de terapie. Din aceste motive, terapeutul vă poate da exerciții terapeutice pentru acasă, care sunt necesare să fie exersate pentru îmbunătățirea vieții în cuplu. 

Este important

Ca ambii parteneri să dorească schimbarea, astfel încât terapia și relația de cuplu să funcționeze. Atunci când unul dintre parteneri dorește să iasă din relație sau nu dorește să fie prezent, este recomandat ca celălalt partener să apeleze la terapia individuală, în cazul în care nu găsește resursele interioare să facă față problemelor existente. 

Obiectivele terapiei de familie sunt:
  1. Stabilirea limitelor sănătoase;
  2. Construirea și funcționarea echilibrată a relațiilor pozitive între membrii familiei;
  3. Învățarea și schimbarea modului negativ de interacțiune.
Când este nevoie să apelați la terapia de familie?
  1. Conflicte în cea mai mare parte a timpului;
  2. Neînțelegeri în deciziile parentale;
  3. Probleme în găsirea echilibrului între serviciu și viața de familie;
  4. Probleme de comunicare în familie;
  5. Stresul cauzat de membrii familiei;
  6. Împărțirea sarcinilor în familie;
  7. Distanța a unuia dintre membri din cadrul familiei (ex unul dintre membri lucrează în afara țării sau este aproape tot timpul plecat);
  8. Unul dintre membri familieisuferă de probleme psihologice;
  9. Divorțul în familie.
Tehnici

Tehnicile folosite, printre altele, sunt: gestionarea furiei, rezolvarea problemelor, formarea abilităților sociale, restructurarea cognitivă și comunicarea. 

Servicii de psihoterapie

pentru angajați 

Sănătate mintală

Provocările legate de sănătatea mintală provoacă absențe foarte lungi ale angajaților, care pot duce la scăderea productivității firmelor.

Motivele pentru care fiecare angajator ar trebui să asigure acest serviciu angajaților sunt următoarele:
  1. Se oferă o nouă modalitate de a face față sarcinilor din punct de vedere emoțional și comportamental;
  2. Se diminuează intoleranța la stres prin metode de adaptabilitate;
  3. Se identifică problemele legate de muncă și performanța slabă;
  4. Crește productivitatea angajatului și încrederea în forțele proprii;
  5. Psihoterapia atinge ca obiectiv și problemele personale care pot influența capacitatea deconcentrare la locul de muncă;
  6. Psihoterapia este un proces în care confidențialitatea este pe primul loc, pentru ca angajatul să poată dialoga liber despre tensiunile, conflictele, preocupările și problemele lor;
  7. Psihoterapia ajută angajații să-și înțeleagă punctele forte, punctele slabe și îmbunătățirea punctelorslabe;
  8. Creșterea eficienței personale și interpersonale prin feedback eficient.
Depresie, anxietate, burnout

Oamenii pot avea, de exemplu, simptome de depresie, anxietate, burnout, frică, simptome de panică sau probleme legate de relațiile interpersonale, ca urmare a factorilor de stres, care le slăbesc capacitatea de a face față la locul de muncă și, astfel, le scade și puterea de a mai face față sarcinilor de zi cu zi.